Corona og forholdsregler

Før du kommer hos Frk. Lillevik bedes du se denne korte film. Herfra vil vi give dig en tryg frisør-oplevelse. Vi glæder os til at se dig. Læs evt. også de mest stillede spørgsmål under videon.

HA´VENLIGST DOKUMENTATIONEN KLAR NÅR DU KOMMER ......, da der kan forekomme ventid på divers sundheds-apps :-) 
For at frisørbranchen får lov at åbne igen, har myndighederne lavet nogle anbefalinger men også lovkrav. Det vigtigste lovkrav fra myndighederne er, at du skal medbringe en negativ Corona test, der er max 72 timer gammel eller være færdigvacineret. Du dokumenterer det blot via hjememsiden sundhed.dk

FAQ - De mest stillede spørgsmål

SPØRGSMÅL:
Skal jeg medbringe en negativ Coronatest for at komme til frisøren?

SVAR:
Ja! Myndighederne har lavet et krav om, at skal man besøge frisøren, så skal man fremvise en test, der er max 72 timer gammel.
Er det lidt bøvlet for at komme til frisør?...... ja....... , men omvendt, så får du nu, efter lang ventetid, en lækker og god gammeldags luxus-oplevelse .
Ud over den negative test, så skal du ikke tænke på meget yderligere hos os, da vi hos Frk. Lillevik, guider dig og tager dig trygt igennem en skøn og tryg frisør-oplevelse hos Frk. Lillevik. Samtidig er vi da stolte af, at vi er med til at få hævet det daglige antal  test med  mange tusinder af tests.

SPØRGSMÅL:
Er Quick Test og PCR test"lige godkendte"?

SVAR:
»Ja, både Quick test og PCR test er godkendte, som bevis for test inden for de sidste 72 timer. Eneste krav er, at testen kan påvises via sundhed.dk eller i fysisk form«, ha´venligst dokumentation klar ved fremmøde.

SPØRGSMÅL:
Hvis man ikke benytter sig af digitale hjælpemidler, oplyser Sundhedsministeriet, at man kan få tilsendt et brev som dokumentation på en negativ test. Men hvordan vil man sikre, at resultatet ikke når at blive forældet, inden man modtager brevet?

SVAR:
»Det er i dag muligt at få fysisk dokumentation for negativ antigentest hos mange af de private udbydere, og det vil fremover blive stillet som krav, at disse leverandører tilbyder fysisk dokumentation til borgere, som ønsker det. Herudover arbejdes der på en konkret løsning for at sikre, at færdigvaccinerede, ikkedigitale borgere får en let og ubureaukratisk adgang til at dokumentere deres vaccination. Det kan for eksempel sikres ved, at vaccinationspasset tilsendes med fysisk post efter gennemført vaccinationsforløb«.

SPØRGSMÅL:
Hvad gælder ved overstået smitte – er man så »dækket ind« i sit coronapas, uanset hvornår man har været smittet, eller er der en tidsmæssig begrænsning?

SVAR:
»Hvis man tidligere har været smittet med covid-19 betragtes man som immun, 2-12 uger efter den positive pcr-test er blevet foretaget. Derfor vil man i denne periode kunne bruge sin immunitet til at få adgang, hvor der er krav om coronapas«.

SPØRGSMÅL:
Er det nok at have fået første stik med vaccinen, eller skal man have fået andet stik også, før man kan undgå at skulle vise negativ coronatest?

SVAR:
»Man skal være færdigvaccineret, dvs. have modtaget begge stik, før vaccination kan vises i coronapasset. Hvis man kun har modtaget første stik, skal man således kunne fremvise en negativ test (eller tidligere smitte)«.

SPØRGSMÅL:
Hvis det registreres i ens coronapas, at man allerede har været smittet – betyder det så, at myndighederne antager, at man ikke kan smittes to gange?

SVAR:
»Hvis man tidligere har været smittet med covid-19, betragtes man som immun, 2-12 uger efter den positive pcr-test er blevet foretaget. Derfor vil man i denne periode kunne bruge sin immunitet til at få adgang, hvor der er krav om coronapas. Efter de 12 uger skal man igen dokumentere negativ test (eller gennemført vaccination) for at få adgang, hvor der er krav om coronapas«.

SPØRGSMÅL:
Skal frisøren selv kunne fremvise en test, der er mindst 72 timer gammel?

SVAR:
»Nej, i aftaleteksten lægges der ikke umiddelbart op til at indføre krav om coronapas for de ansatte. Dog anbefales det, at frisører testes én gang ugentligt. En anbefalinger vi selvfølgelig tilstræber at efterleve, som alle andre anbefalinger«

SPØRGSMÅL:
Tæller de 72 timer, fra man bliver testet, eller fra man kan fremvise resultatet af testen?

SVAR:
»De 72 timer tæller fra selve prøvetagningstidspunktet«.

SPØRGSMÅL:
Man kan have fået foretaget en antistoftest. Vil resultatet af denne kunne overføres til coronapasset og bruges?

SVAR:
»Nej, coronapas omfatter ikke antistoftest.

SPØRGSMÅL
Hvordan skal man kunne bevise en negativ coronatest, når ens telefon ikke kan downloade appen?

SVAR:
»Først og fremmest kan man sørge for at opdatere ens telefon til det nyeste styresystem og se, om appen så kan downloades. Derudover kan man også se sine testsvar på sundhed.dk's hjemmeside. Hvis man bruger hjemmesiden, har man mulighed for at printe et covid-19-testpas, der dokumenterer en negativ test«.
Alternativt: »Det er i dag muligt at få fysisk dokumentation for negativ antigentest hos mange af de private udbydere, og det vil fremover blive stillet som krav, at disse leverandører tilbyder fysisk dokumentation til borgere, som ønsker det. Herudover arbejdes der på en konkret løsning for at sikre, at færdigvaccinerede, ikkedigitale borgere får en let og ubureaukratisk adgang til at dokumentere deres vaccination. Det kan for eksempel sikres ved, at vaccinationspasset tilsendes med fysisk post efter gennemført vaccinationsforløb«.